Rozvoz po Brně každou středu, zdarma nad 300 Kč.
Osobní odběr v Praze @MyRaw (Dlouhá 39, Gourmet pasáž), pondělky 14:00 - 17:00.

Blog

Jak na čokoládový dort / muffin

Ať už vás jen honí mlsná, hledáte sofistikovaný korpus pro váš další výtvor či chcete udělat radost vašim blízkým, s naší suchou směsí na čokoládový dort Ovegano Cake Mix je příprava těsta je otázkou 5 minut. Už žádné zdlouhavé navažování, uklízení rozsypané mouky a rozprášeného kakaa, usnadnili jsme vám práci, aby jste měli o to více času na zdobení! A v případě, že zkusíte náš recept na Mug Cake, můžete už mlsat dříve, než uklidíte mísu :).

Tmavý čokoládový dort

Velikost: ⌀ 20 cm forma
Čas přípravy: 5 minut
Doba pečení: 45 minut
Postup:
1) do mísy nasypeme 1 balení suché směsi na čokoladový dort Ovegano Cake Mix (500 g)
2) přidáme 120 ml oleje (třeba řepku)
3) přidáme 300 ml vody (či jakékoliv rostlinného mléka)
4) předehřejeme troubu na 180 ℃, smícháme všechny suroviny (viz výše) v těsto a nalijeme do vysypané (či pečícím papírem vyložené) 20cm formy; pečeme na 180 ℃ po dobu 45 minut či do doby než prostředek dortu přestane lepit (zkoušíme párátkem či špejlí)
5) před krájením či zdobením nechte korpus vždy zcela vychladnout.

Čokoládový Mug Cake (superrychlý hrničkový mini dortík z mikrovlnky)
Porce: 1 Mug Cake
Čas přípravy: do 5 minut
Doba pečení: 1.5 minuty (ano, toto není překlep 🙂
Pstup:
1) do hrníčku nasypeme 4 polévkové lžíce suché směsi na čokoládový dort Ovegano Cake Mix
2) přidáme 1 lžíci rostlinného oleje
3) přidáme 2 lžíce vody (či jiného rostlinného mléka)
4) rum – 1 lžicku pro dospěláckou verzi (doporučujeme!)
5) smícháme všechny suroviny (viz výše) v hrníčku schváleném pro ohřev v mikrovlnné troubě; “pečeme” na nejvyšši výkon po dobu 1 minuty a 30 sekund; před zdobením necháme 3-5 minut lehce vystydnout, podáváme ještě teplé!

Čokoládové muffiny

Porcí: 12 velkých, 16 středních či 26 menších
Čas přípravy: 5 minut
Doba pečení: 25 minut

Postup:
1) do mísy nasypeme 1 balení suché směsi na čokoládový dort Ovegano Cake Mix (500 g)
2) přidáme 120 ml oleje (třeba řepku)
3) přidáme 300 ml vody (či jakékoliv rostlinného mléka)
4) přidáme čokoládové chipsy dle chuti
5) předehřejeme troubu na 180 ℃, smícháme všechny suroviny (viz výše) v těsto a lžící (lžickou) vlíváme těsto do vyložených formiček na muffiny; pečeme na 180 ℃ po dobu 20-25 minut či do doby než prostředek dortu přestane lepit (zkoušíme párátkem či špejlí); u mini muffinů nepečte déle než 10-12 minut.
6) před servírováním či zdobením nechte muffiny vždy zcela vychladnout.

V případě, že budete muffiny zdobit na cupcaky, neplntě formičku víc jak do 2/3, aby jste dosáhli rovnoměrně plochého vršku pro zdobení krémem.

 
 

Tipy na závěr:

– naše suchá směs pro přípravu čokoládového dortu Ovegano Cake Mix se skvěle hodí na přípravu Gateau
– pro promazávané dorty doporučujeme rozdělit těsto do dvou 20cm forem (či péct na dvakrát) a péct 30 minut; eventuelně lze po úplném vychladnutí korpus podélně říznout; pro zachování vláčnosti je možné vnitřní strany pomazat sirupem (cukerný roztok), chtím se meze nekladou 🙂
– Mug cake je nejlepší za čerstva, pokud možno ještě teplý 🙂

Budeme rádi pokud se s námi podělite o vaše výtvory, na Instagramu můžete použít náš hastag #oveganobrno.

Sorry, the comment form is closed at this time.